Tarbiya fani dars jarayonlarida diniy va badiiy adabiyotlardan foydalanishning ahamiyati - Hoshimova Shahnoza Umar qizi, Yoqubov Hayrullo (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ta‟lim muassasalarida ta‟lim-tarbiya jarayonida diniy va badiiy adabiyotlardan foydalanish ta‟lim samaradorligini oshiadi va yo‟qolib borayotgan qadriyatlarning yoshlar axloqida shakllanishida yordam beradi. Peagoglar tomonidan bu adabiyotlarni yetarlicha tushuntirib yetkazib bera olish va o‟quvchilarning yoshlariga munosib bo‟lgan adabiyotlarni tanlash olish alohida e‟tibor va mahoratni tashkil etadi .