Zilzilaviy hududlarda qoziqli poydevorlarni qo‘llash - BAXROMOV MAXMUD MAMATXANOVICH, TOSHMATOV ULUG‘BEK QODIRJON O‘G‘LI (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
ushbu maqolada zilzilaviy hududlarda qoziqli poydevorlarni qo„llash mavzusi bo„yicha nazariy ma‟lumotlar keltirib o„tilgan. Asosan poydevorlar haqida boshlang„ich ma‟lumotlar, poydevorlarning turlari, ularning xossalari va ishlar prinsiplari haqida ma‟lumotlar. Bunda tashqari qoziqli poydevorlarning afzalliklari, hududlarda ishlatilish xossalari va zilzilaviy hududlar qoziqli poydevorlarni qo„llanilishi haqida nazariy ma‟lumotlar taqdim etilgan.