AVTONOM HAYDOVCHILAR VA AVTOMATIK BOSHQARUV TIZIMLARI - Abdusattorov Abrorbek Abdullayevich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqola avtonom haydovchilarning rivojlanishiga va avtomatik boshqaruv tizimlarining transport sanoatidagi o'rniga bag'ishlangan. Avtomobillarni to'liq yoki qisman avtonom qilish imkoniyati, yo'l xavfsizligini oshirish, yo'l harakati islohotlarini amalga oshirish, hamda transportdagi samaradorlikni yaxshilash masalalari yoritilgan. Shuningdek, avtomatik boshqaruv tizimlarining bugungi holati va kelajagi tahlil qilingan.