Tarbiya fanini o‘qitishda innovatsion texnologiyalar va ularning mazmun mohiyati - Sadiyev Davlat, Aslonov Nozimjon, Asadullayev Bunyod, Baratov Hamidullo (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada tarbiya fanini o„qitishda innovatsion texnologiyalarning ahamiyati, ular yordamida o„quvchilarning ma'naviy va axloqiy tarbiyasini samarali shakllantirish usullari tahlil qilinadi. Innovatsion texnologiyalar, jumladan, axborot-kommunikatsion texnologiyalar, elektron ta'lim resurslari, virtual realiti va interaktiv ta'lim vositalari tarbiya fani o„qitilishida qanday qilib yangi, qiziqarli va samarali usullarni taklif qilishi ko„rsatiladi. Maqolada, shuningdek, innovatsion texnologiyalarni qo„llash orqali o„quvchilarning diqqatini jalb qilish, faol ishtirok etishini ta'minlash va ularning ma'naviy o„sishini qanday yaxshilash mumkinligi haqida fikrlar bildirildi. Tarbiya fani o„qitishdagi innovatsion texnologiyalarning o„rni va ularning samaradorligini oshirishning ahamiyati keng tahlil qilinadi.