To‘qimachilik sanoatida mahalliy brendlarni raqobatbardoshligini oshirish strategiyalari - Umarova Guljamol Axtamovna, Azimova Dilbar Umurzoqovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Hozirgi kunda O„zbekistonda engil sanoat va to„qimachilik sohasi tarmoqlari jadal rivojlanib bormoqda. Yurtimizda qabul qilingan qator qaror va farmonlar, shu jumladan, Prezidentimiz tomonidan qabul qilingan “2022-2026 yillarga mo„ljallangan yangi O„zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to„g„risida” gi hamda O„zbekiston Respublikasi Prezidentining 10.01.2023 yildagi PF-2-sonli “Paxta to„qimachilik klasterlari faoliyatini qo„llab-quvvatlash, to„qimachilik va tikuv-trikotaj sanoatini tubdan isloh qilish hamda sohaning export salohiyatini yanada oshirish chora-tadbirlari to„g„risida” gi farmonlarida mamlakatimizda milliy iqtisodiyot barqarorligini ta‟minlash va yalpi ichki mahsulotda sanoat ulushini oshirishga qaratilgan sanoat siyosatini davom ettirib, sanoat mahsulotlarini ishlab chiqarish hajmini 1,4 baravarga oshirish va iqtisodiyot tarmoqlarida barqaror yuqori o„sish sur‟atlarini ta‟minlash orqali kelgusi besh yilda aholi jon boshiga yalpi ichki mahsulot - 1,6 baravar oshirish hamda to„qimachilik mahsulotlari ishlab chiqarish hajmini 2-3 baravarga oshirish, to„qimachilik sohasining eksport salohiyatini 2023 yil yakuniga ko„ra 5 milliard AQSH dollariga etkazish, ishlab chiqarish quvvatlaridan foydalanish darajasini 65 dan 81 foizga oshirish hamda 35000 ta bo„sh ish joyini to„ldirish rejalashtirilgan.