To‘raqo‘rg‘on IESning gaz turbina qurilmasi kompressoriga havoni sovutib berish orqali samaradorlikni oshirish - Tojixonov Azizxon (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada To‘raqo‘rg‘on IES gaz turbina qurilmasida kompressorga kiruvchi havoni sovutish orqali samaradorlikni oshirish jarayoni tahlil qilinadi. Havo sovutgich tizimi yordamida gaz turbina qurilmasining quvvati va issiqlik samaradorligi qanday o‘zgarishi aniqlanadi. Tadqiqotda sovutish tizimining ta’siri, natijalari va energiya samaradorligi parametrlarining hisob-kitoblari keltirilgan. Ushbu usul, shuningdek, ekologik jihatdan foydali va iqtisodiy samarali yechim sifatida ko‘rsatilgan.