Norma ijodkorligi faoliyatini amalga oshirishda yuridik xizmatning roli - Boqiyeva Marg'uba Toshmatovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Mazkur maqolada norma ijodkorligi faoliyatining mazmuni va mohiyati, bu jarayonda yuridik xizmatning o„rni va ahamiyati tahlil qilingan. Yuridik xizmatning huquqiy tahlil, ekspertiza, qonun hujjatlarining huquqiy muvofiqligini ta'minlash, xalqaro standartlarga moslikni tekshirish kabi funksiyalari ko„rib chiqilgan. Shuningdek, norma ijodkorligi jarayonidagi dolzarb muammolar va ularni bartaraf etish bo„yicha taklif va tavsiyalar berilgan. Maqola yuridik xizmatning norma ijodkorligidagi roli orqali qonun ustuvorligini ta'minlashdagi ahamiyatini yoritib beradi.