QUYOSH FOTOELEKTRIK TIZIMLARINING EKOLOGIK AFZALLIKLARI VA ULARNING ATROF-MUHITGA TA’SIRI - Xoljayev Og'abek Norboy o'g'li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqola quyosh fotoelektrik tizimlarining ekologik afzalliklarini va atrof-muhitga ta'sirini tahlil qiladi. Quyosh energiyasining uglerod chiqindilari, tabiiy resurslar va suv manbalariga ta'sirini kamaytirishdagi o‘rni ko‘rsatilgan. Maqolada, shuningdek, quyosh tizimlarining ishlab chiqarish jarayonidagi salbiy ta'sirlari va ularning qayta ishlanishi muammolari ham ko‘rib chiqilgan. Quyosh energiyasining barqaror rivojlanishdagi roli, ijtimoiy va iqtisodiy ta’siri hamda ekologik xavfsizlikni oshirish bo‘yicha takliflar berilgan. Ushbu maqola quyosh energiyasining kelajakda atrof-muhitga ijobiy ta’sirini yanada oshirish uchun zarur bo‘lgan amaliy choralarni belgilaydi.