YOSHLAR BANDLIGINI TA’MINLASH VA XALQARO TAJRIBALAR - Karimov Sherzod Xasanovich, Ismonov Navroʻzbek Obobakir oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Yoshlar bandligini ta‟minlash masalasi nafaqat iqtisodiy, balki ijtimoiy rivojlanishning ham asosiy omillaridan biri hisoblanadi. O„zbekiston tajribasi va xalqaro tajribalarni uyg„unlashtirish orqali yoshlar uchun yangi imkoniyatlar yaratish mumkin. Bu borada quyidagi takliflar ilgari suriladi, bunda ta‟lim tizimini mehnat bozorining talablariga moslashtirish, yoshlar tadbirkorligini qo„llab-quvvatlash uchun maxsus grant dasturlarini kengaytirish hamda xalqaro hamkorlik orqali innovatsion yondashuvlarni milliy amaliyotga joriy qilishdan iborat. Mazkur chora-tadbirlarni amalga oshirish yoshlar bandligini oshirishga, ishsizlikni kamaytirishga va iqtisodiy o„sishga xizmat qiladi.