DAVLAT XIZMATLARINING HUQUQIY ASOSLAR - Axundjanova Muxabbat Lazizovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O‗zbekiston Respublikasidagi davlat xizmatlarining huquqiy asoslari tahlil qilinadi. Davlat xizmatlari tizimi va uning rivojlanishiga asos bo‗lgan asosiy normativ-huquqiy hujjatlar, jumladan, ―Davlat xizmatlari to‗g‗risida‖gi qonun, O‗zbekiston Respublikasining Konstitutsiyasi, elektron hukumat va boshqa muhim qonunlar ko‗rib chiqiladi. Maqolada davlat xizmatlarining asosiy tamoyillari, ularning samaradorligini oshirish uchun amalga oshirilayotgan islohotlar va mavjud muammolar tahlil qilinadi. Davlat xizmatlarini takomillashtirish yo‗nalishidagi chora-tadbirlar, shu jumladan raqamlashtirish, malaka oshirish va shaffoflikni ta'minlash masalalari yoritiladi. Maqola davlat xizmatlari tizimining huquqiy asoslarini mustahkamlash va fuqarolarning huquqlarini himoya qilishda muhim o‗rin tutishini ta'kidlaydi.