DAVLAT TASHKILOTIDA QONUNIYLIKNI TA’MINLASH - Ismatullayeva Shirin Suratovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada davlat tashkilotlarida qonuniylikni ta'minlashning huquqiy asoslari va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Maqola davlat tashkilotlarining faoliyatida qonun ustuvorligi, shaffoflik, adolat va javobgarlik tamoyillarini ta'minlashning ahamiyatini yoritadi. Shuningdek, maqolada davlat boshqaruvining samaradorligini oshirish uchun byurokratiya va korrupsiyaga qarshi kurashish, shaffoflikni ta'minlash, elektron hukumat tizimlarini joriy etish kabi muhim chora-tadbirlar ko„rib chiqiladi. O„zbekiston Respublikasida qonuniylikni ta'minlash bo„yicha amalga oshirilayotgan islohotlar va xalqaro tajribalar hamda davlat tashkilotlarida qonunlarni buzish holatlarini kamaytirishga qaratilgan yechimlar muhokama qilinadi. Maqola davlat tashkilotlarida qonuniylikni mustahkamlashning ijtimoiy va siyosiy ahamiyatini ta'kidlaydi.