"Ishonch" gazetasining O’zbekistondagi siyosiy va ijtimoiy ta’siri - Ismoilova Sevara Maqsud qizi, Nilufar Abbazova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
"Ishonch" gazetasi O'zbekistonning siyosiy va ijtimoiy hayotida muhim o'rin tutgan ommaviy axborot vositasidir. U O'zbekistondagi zamonaviy siyosiy jarayonlarga doir muhim ma'lumotlarni yoritib, mamlakatdagi ijtimoiy-iqtisodiy o'zgarishlar, inson huquqlari, demokratiya rivojlanishi kabi masalalarda muhim rollarni bajaradi. Gazeta jamiyatda ishonchni shakllantirishga qaratilgan turli maqolalar, tahlillar va sharhlar orqali o'quvchilarga axborot taqdim etadi. O'zbekiston hukumatining siyosiy faoliyatini yoritish bilan birga, ijtimoiy muammolarga ham e'tibor qaratadi, jamiyatda adolat va barqarorlikni ta'minlashga hissa qo'shadi. Gazetaning ta'siri, ayniqsa, yoshlarga, ayollarga va boshqa ijtimoiy guruhlarga qarata olib borilgan aksiyalar va tashabbuslar orqali sezilarli bo'lishi mumkin. Ushbu gazeta, siyosiy va ijtimoiy masalalarni muhokama qilishda erkinlik va ochiqlikni targ'ib qiladi, bu esa o'z navbatida mamlakatda ijtimoiy barqarorlikni mustahkamlashga yordam beradi.