O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi va ta’lim: bo‘lajak pedagoglarning metodik salohiyatini oshirish imkoniyatlari - Mo'minova Adiba (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston taraqqiyot strategiyasi va ta’lim: bo‘lajak pedagoglarning metodik salohiyatini oshirish, asosiy vazifalardan biri bo’lgan ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan muhim vazifalar va oshirilayotgan amaliy islohotlar bo’yicha so’z yurutiladi.Ta’limga qaratilgan e’tibor hamda ta’lim olish huquqi va imkoniyati kengaytirilganligi, o’qituvchilar konstitutsiyaviy maqomga ega bo’lganlari haqida qisqacha sharh berib o’tiladi.