Prostata bezining transuretral rezektsiyasi paytida yuzaga keladigan qovuq bo‘yinidagi morfologik o‘zgarishlar turlari - Nasriddinov Kamroniddin Zuxriddin o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2025)
Maqolada prostata bezining transuretral rezektsiyasi (TURP) jarayoni davomida va undan keyin qovuq bo‘yida yuzaga keladigan morfologik o‘zgarishlarning turlari va ularning klinik ahamiyati o‘rganilgan. TURP usuli prostata giperplaziyasini davolashda keng qo‘llanilib, yuqori samaradorlikka ega bo‘lsa-da, qovuq bo‘yida bir qator strukturaviy va funksional o‘zgarishlar yuzaga kelishi mumkin. Tadqiqotda bu o‘zgarishlarning patologik shakllari, ularni aniqlash usullari hamda rivojlanishiga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilingan. Shuningdek, maqolada TURPdan keyingi asoratlarni kamaytirish va davolash usullarini takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan. Ushbu material klinik amaliyotda individual yondashuvni shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi.