ELEKTR ENERGIYASINI SAMARADORLIGINI OSHIRISHGA ERISHISH - Muxammedova Dilafruz Ulug’bek qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Mazkur maqolada elektr enrgiyasi paydo bo'lishi qisqacha tarixi, O'zbekistonda energetika sohasining rivojlanishi, energiya turlari, ishlab chiqarish usullari, yillar kesimida energiya ishlab chiqarish miqdorlari va mamlakatdagi yirik elektr energiya tashkilotlar faoliyatlari haqida qisqacha yoritilib o'tilgan.