YOSHLAR ORASIDA JINOYATCHILIKGA QARSHI KURASHISHDA DOLZARB MUAMMOLAR - Xabibullayev Bekzod Sherzodovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada yoshlar orasida jinoyatchilikga qarshi kurashishdagi dolzarb muammolarga to’xtalib o’tiladi.Yoshlar orasida jinoyat-chilikga qarshi kurashish ko’plab rivojlangan mamlakatlarda ham dolzarb muammolar qatorida turadi.Yoshlar orasida jinoyatchilik avj olishi avvalambor yoshlar orasida savodsizlikga hamda giyohvandlik yoki qumorbozlik kabi yomon illatlarning rivojlanishiga keng yo’l ochib berishi hech kimga sir emas.Yoshlar orasida jinoyatchilikga qarshi kurashishdagi muammolar qatorida ijtimoiy-iqtisodiy muammolar,ta’lim tizimidagi muammolar, oilaviy muhitdagi nizolar, jazo tizimi va undagi muammolar, huquqni muhofaza qilishdagi kamchiliklar shuningdek psixologik muammolar, giyohvandlik, axborot texnologiyalarining salbiy ta’siri, huquqiy saviyaning pastligi kabi dolzarb muammolar mavjud.Mazkur maqolada ushbu muammolar haqida va ularni bartaraf etish uchun ko’plab sohalarda islo hotlar zarurligi to’g’risida mulohaza yuritiladi.