TABIIY ATROF MUHITNI ASRASH-BARCHAMIZNING BURCHIMIZ - Maqsudova Gulbahor Abdujabbarovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada atrof-muhitni asrashning ahamiyati, mavjud ekologik muammolar va ularga qarshi kurashish yo„llari haqida so„z yuritiladi. Insoniyatning tabiiy resurslardan noto„g„ri foydalanishi ekologik inqirozlarni keltirib chiqarayotgani ta‟kidlanadi. Shuningdek, maqolada atrof-muhitni himoya qilish uchun har bir inson amalga oshirishi mumkin bo„lgan amaliy chora-tadbirlar, jumladan, qayta ishlash, suv va energiyani tejash hamda ko„chat ekish zarurligi ko„rsatiladi. Xulosa o„rnida esa, tabiatni asrash kelajak avlodlarga bo„lgan burch ekanligi urg„ulanadi.