O’SMIRLIK DAVRIDAGI YOSHLARNI SALOMATLIK TESTI ASOSIDA JISMONIY QOBILIYATLARINI ANIQLASH VA HARBIY XIZMATGA TAYYORGARLIGINI TAKOMILLASHTIRISH - Abdubannobov Muxammadyusuf Sherali o'g'li, Xaydariyev Xurshid Xamidullayevich, Turg'unova Charos (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
O‘smirlarning jismoniy tayyorgarligi ularning umumiy salomatligi va kelajakdagi majburiyatlariga, jumladan, harbiy xizmatga tayyorligini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqola o'smirlarning jismoniy qobiliyatini oshirish va harbiy tayyorgarlikni baholash uchun diagnostika va rivojlanish vositasi sifatida salomatlik testini qo'llashni o'rganadi. Sog'liqni saqlashni tizimli baholashni moslashtirilgan o'quv dasturlari bilan integratsiyalashgan holda, bu yondashuv individual ehtiyojlarni qondirish bilan birga yaxlit jismoniy rivojlanishga yordam beradi.