ЕР УЧАСТКАЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШ ВА УШБУ СОҲАДАГИ ҲУҚУҚБУЗАРЛИКЛАРНИНГ ОЛДИНИ ОЛИШ ЧОРАЛАРИ КУЧАЙТИРИЛМОҚДА - Л.Хазраткулов (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Мазкур мақолада ер ресурсларидан самарали фойдаланишни таъминлаш, ер участкаларини ўзбошимчалик билан эгаллаб олиш ҳолатларининг олдини олиш ва соҳадаги ҳуқуқбузарликларга қарши курашиш чораларини кучайтиришга қаратилган қонунчиликка киритилган ўзгартиш ва қўшимчалар таҳлил қилинган. Хусусан, ердан фойдаланиш қоидаларини бузганлик учун маъмурий ва жиноий жавобгарлик чораларининг кучайтирилиши, суд жараѐнларида ушбу ҳолатларни кўриб чиқишнинг ўзига хос жиҳатлари ҳамда ер участкаларининг мақсадли фойдаланилишини таъминлаш бўйича янги механизмлар ҳақида батафсил маълумотлар берилган. Мазкур ислоҳотлар ер эгаларининг мулкий ҳуқуқларини ҳимоя қилиш, ер участкаларидан оқилона фойдаланиш ва ҳуқуқбузарликларни камайтиришга хизмат қилади.