ONA TILI VA O’QISH SAVODXONLIGI DARSLARIDA QOLLANILADIGAN INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Najimova Aysara Duysenbaevna, Dosmagambetova Elmira Bekmurza qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bugungi raqamli asrda ta'lim manzarasi sezilarli o'zgarishlarga duch keldi, innovatsion pedagogik texnologiyalar talabalarning o'rganish va o'qituvchilarning dars berish usullarini inqilob qildi. Ushbu texnologiyalar ulkan salohiyatni namoyish etgan sohalardan biri bu ona tili va o'qish savodxonligi darslarida. Ushbu darslarga innovatsion pedagogik texnologiyalarni kiritish nafaqat o'quv tajribasini oshirdi, balki o'quvchilarning umumiy savodxonlik natijalarini ham yaxshiladi. Ushbu maqolada innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish ona tili va o'qish savodxonligi darslarida muhim ahamiyatga ega ekanligi ta'kidlanadi, chunki u shaxsiy o'rganishga yordam beradi, faollikni va kirish imkoniyatini oshiradi.