Konstitutsiya - oila mustahkamligining kafolati - Axundjanova Muxabbat Lazizovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada Konstitutsiyaning oilani mustahkamlashidagi ahamiyati tahlil qilingan. Oila jamiyatning asosiy bo„g„ini sifatida Konstitutsiyada belgilangan qoidalar asosida himoya qilinadi va mustahkamlanadi. Unda oilaviy hayotni tartibga soluvchi asosiy prinsiplar – nikoh erkinligi, tenglik tamoyili, onalik va bolalikni himoya qilish masalalari yoritilgan. Shuningdek, maqolada davlatning oilaviy barqarorlikni ta'minlashga yo„naltirilgan amaliy choralari, jumladan, ijtimoiy dasturlar va qonunlar tahlil qilingan. Xulosa qismida Konstitutsiya qoidalarining bajarilishi jamiyatdagi ijtimoiy birdamlik va barqarorlikni mustahkamlashda muhim omil ekani ta‟kidlangan.