JADIDCHILIK HARAKATI: MILLIY UYG‘ONISH VA YANGILANISH SARI YO‘L - Umirzoqova Nodirabegim (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Markaziy Osiyoda yuzaga kelgan jadidchilik harakatining mohiyati, maqsadlari va jamiyatga ta’siri haqida fikr yuritiladi. Jadidlarning ilm-ma’rifat, ta’lim va madaniyatni rivojlantirishga qo‘shgan hissasi tahlil qilinadi. Shuningdek, harakatning mustamlakachilikka qarshi kurashdagi o‘rni va bugungi kundagi ahamiyati ham yoritilgan. Ushbu maqola jadidchilikning tarixiy ahamiyatini va uning jamiyatimizga qo‘shgan hissasini yodga olishga qaratilgan.