KREDIT MODUL TIZIMIDA PROFESSOR-O‘QITUVCHILAR SHAXSIY ISH RE`JASI YURITILISHI - Axmedov Dilshodbek Saparboyevich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada kredit-modul tizimida professor-o„qituvchilar shaxsiy ish rejasi yuritilishining mazmuni, ahamiyati va uning ta‟lim sifatini oshirishdagi roli yoritib berilgan. Kredit-modul tizimining xususiyatlari va unda ish rejalarini tashkil etish jarayonlari batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, shaxsiy ish rejasining tarkibiy qismlari, ularning samaradorlikka ta‟siri va tizimni amalga oshirishda yuzaga kelishi mumkin bo„lgan muammolar ko„rib chiqilgan. Maqolada professor-o„qituvchilarning vaqtni samarali boshqarishlari, talabalar bilan ishlash jarayonini optimallashtirish va kredit-modul tizimida shaxsiy ish rejani yuritishning afzalliklari hamda kamchiliklari haqida tavsiyalar keltirilgan. Ushbu maqola ta‟lim tizimini takomillashtirish va o„qituvchilarning faoliyat samaradorligini oshirishga qaratilgan ilmiy-uslubiy ishlar uchun amaliy ahamiyatga ega.