КЛАССИК МАТНЛАР МАЪНО ТАРЖИМАСИ ВА УЛАРНИНГ ТУРЛАРИ - Муҳидин Нуруллаев (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
мазкур мақола араб тилидаги классик матнлар, хусусан Қуръони карим ва уни таржима қилиш талаблари ҳақидадир. Унда матнни бошқа тилдаги маъно таржимасини амалга оширишда аҳамият бериладиган жиҳатлар ҳақида ҳам сўз боради. Шунингдек, таржима унинг турлари хусусида фундаментал маълумотлар берилган.