Energiya tejovchi texnologiyalar asosida havoni boshqarishning ilmiy asoslari - Yembergenova Kamila Berdibay qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada jamoat binolaridagi havoni boshqarish tizimlarida energiya samaradorligini oshirish masalasi o‘rganilgan. Raqamli boshqaruv tizimlari, issiqlikni qayta tiklash texnologiyalari va yangi materiallardan foydalanish orqali energiyani tejash imkoniyatlari ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot ilmiy yondashuvlar va jahon tajribasi asosida energiya tejashning ekologik va iqtisodiy foydalarini tahlil qiladi.