Vosiqova Mamlakat Sobirovnaning hayoti va faoliyati - Umirxonov Adxam Foziljon oʻgʻli (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning taniqli huquqshunosi, davlat va jamoat arbobi Vosiqova Mamlakat Sobirovnaning hayoti va faoliyatiga bag‘ishlangan. Maqolada uning yoshlik yillari, ta’lim olishi, huquqshunoslik sohasidagi faoliyati va ilmiy ishlari yoritilgan. Shuningdek, uning davlat boshqaruvida amalga oshirgan ishlari, huquqiy madaniyatni rivojlantirishdagi hissasi hamda jamiyat uchun qoldirgan merosi haqida so‘z boradi. Vosiqova Mamlakat Sobirovnaning inson huquqlarini himoya qilish va qonun ustuvorligini ta’minlash yo‘lidagi xizmatlari bugungi kunda ham dolzarb ahamiyatga ega. Ushbu maqola uning 100 yilligini nishonlash doirasida yozilgan bo‘lib, yosh avlodni uning ibratli hayoti va mehnati bilan tanishtirishni maqsad qiladi.