ЖАМИЯТДА КАМБАҒАЛЛИКНИ КЕЛИБ ЧИҚИШ САБАБЛАРИ - Касимова Гуляр Ахматовна (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Мақолада камбағалликнинг ижтимоий-иқтисодий моҳияти, жамиятда камбағалликни келиб чиқиш сабаблари ўрганилган. Янги Ўзбекистон – “ижтимоий давлат” тамойилига мувофиқ, мамлакатда ижтимоий-маданий соҳаларни ривожлантириш, аҳолини ижтимоий ҳимоялаш тизимини такомиллаштириш тўғрисидаги назарий ѐндашувлар тадқиқ қилинган. Ўзбекистон Республикасида камбағалликни камайтириш чора-тадбирлари ѐритилган.