BARQAROR RIVOJLANISH VA YASHIL IQTISODIYOT: MUVAFFAQIYATLI XORIJ TAJRIBASI - Qodirova Gulufar Nizomiddin qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Maqolada global ekologik muammolar kuchaygan davrda yashil iqtisodiyotni qo‘llash orqali barqaror o‘sishga erishish bo‗yicha xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil qilingan va ularning tajribasidan O‘zbekiston sharoitida foydalanishning ustuvor yo‘nalishlari tadqiq qilingan. O‘zbekiston va uning mintaqalari iqtisodiyotini ekologiya talablari nuqtayi nazaridan qayta tashkillashtirish, shakllantirish va rivojlantirish bo‗yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar keltirilgan.