Texnosferaning aksiosferaga tahdidi - Oripov Elyor Shavkatovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola texnosferaning aksiosferaga, ya'ni insoniyatning qadriyatlar tizimiga qanday tahdid solayotgani haqida. Texnosferaning rivojlanishi texnologiyalar va texnik vositalar yordamida jamiyat hayotiga jiddiy o'zgarishlar olib keldi. Bu jarayon aksiosfera – jamiyatning ma'naviy va axloqiy tamoyillariga sezilarli ta'sir ko'rsatmoqda. Maqolada texnosfera va aksiosfera o'rtasidagi dialektik ziddiyatlar, qadriyatlarning zamonaviy texnologiyalar ta'sirida qanday o'zgarayotgani hamda bu o'zgarishlarning ijtimoiy va madaniy oqibatlari tahlil qilinadi.