RISHTON TUMANI KULOLCHILIK KORXONALARI OQAVA SUVLARI ALGOFLORASI - Karimjonova Gulxumor Muhammadali qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada kulolchilik san’ati tarixi va Rishton tumani kulolchilik korxonalari tashkillanishi, ish uslublari haqida ma’lumotlar keltirilgan bo’lib, mazkur korxonalardagi oqava suvlar algoflorasi turlari va uning xususiyatlari yoritilgan. Bunga qo’shimcha korxona faoliyati ta’sirida ifloslangan suvlarni tozalashda algofloraning ahamiyatli jihatlari haqida ham so’z yuritilgan.