Narkotik o’simliklar - Salayeva Rayxona (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola narkotik o'simliklar, ularning biologik xususiyatlari, jamiyatga salbiy ta'siri va noqonuniy yetishtirish bilan bog‘liq muammolarni yoritadi. Narkotik o'simliklardan tayyorlangan moddalar xalqaro darajada xavf tug‘dirib, sog‘liq, ijtimoiy va iqtisodiy barqarorlikka zarar yetkazadi. Maqola narkotik o'simliklarga qarshi kurash choralari va xalqaro hamkorlikning ahamiyatiga qaratilgan.