ISSIQ BULOQLI SUV HAVZALAR ALGOFLORASINING TAKSONOMIKASI (Farg’ona viloyati Oltiariq tumani Qiziltepa hududi misolida) - M.P.Yuldashova, X.Sh.Mo’ysinova (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada, Farg'ona viloyati Oltiariq tumani Qiziltepa hududi issiq buloqli suv havzalarining algoflorasi o'rganildi. Unga ko’ra, hududdagi mavjud issiq buloqlar suv havzalarida suvo‘tlarining 53 ta tur va tur xillari (48 ta tur, 5 ta variatsiya) ning uchrashi aniqlandi. Suvo‘tlari orasida tur va tur xillarining soni jihatidan Bacillariophyta (31), Cyanophyta (10), Chlorophyta (8) va Euglanophyta (2), Pirophyta (1), Chrysophyta (1) bo‘limlariga mansub turlar uchradi.