Qadimgi Misrning harbiy san`ati - Abdig’apparov Sayfiddin Mamatmo’min o’g’li, Xo’jaqulov Asilbek Nizomiddino’g’li, Abdihamidova Muxlisa Shavkat qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Harbiy san’at tarixning juda qiziq va ko’p o’rganiladigan qismidir. Bugungi zamonaviy armiyalar negizi aynan qadimga borib taqaladi. Uslublar eskirmaydi balki rivojlanadi. Takomillashadi. O’z davrining buyuk imperiyalari va boy madaniyatiga asos solgan Misr ham harbiy san’at madaniyatiga ega.