CHIZMACHILIK VA CHIZMA GEOMETRIYA FANLARINI O‘QITISHDA DIDAKTIK MATERIALLARDAN FOYDALANISH ORQALI IJODKORLIKNI OSHIRISH - Ko‘kiyev Jamshid Shodiyor o‘g‘li, Shonazarov Shahzod Sodiqjon o‘g‘li (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada chizmachilik va chizma geometriya fanlarini o„qitishda didaktik materiallardan foydalanishning ahamiyati hamda ularning o„quvchilar ijodkorligini oshirishdagi o„rni yoritilgan. Didaktik materiallar sifatida vizual vositalar, interaktiv dasturlar va amaliy mashg„ulotlar orqali talabalarning ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari ko„rib chiqiladi. Shuningdek zamonaviy texnologiyalardan foydalanishning ta‟lim jarayonini takomillashtirishdagi roli va samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga asoslangan holda didaktik yondashuvlarning samarali usullari va tavsiyalari taklif etilgan.