REAL-VAQT MONITORINGI VA BOSHQARUVI UCHUN TA’MINOT ZANJIRLARINI RAQAMLASHTIRISH - Islomjon Nurmukhammadov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola real vaqtda monitoring va boshqarish uchun ta'minot zanjirlarini raqamlashtirishning afzalliklari, komponentlari va muammolarini ko'rib chiqadi. U raqamlashtirish ta'minot zanjiri ko'rinishini, operatsion samaradorlikni, mijozlar ehtiyojini qondirishni va xavflarni kamaytirishni qanday oshirishi haqida gapiradi. Maqolada raqamli ta'minot zanjirlarida qo'llaniladigan asosiy texnologiyalar, masalan, narsalar Interneti (IoT), sun'iy intellekt (AI), mashinani o'rganish (ML), blokcheyn, katta ma'lumotlar tahlili va bulutli hisoblashlar, ular birgalikda haqiqiy ma'lumotlarni taqdim etadi. vaqtni tushunish va tezkor qaror qabul qilish imkonini beradi. Bundan tashqari, u qarorlar qabul qilishni yaxshilash, xarajatlarni kamaytirish va barqarorlik kabi real vaqt rejimidagi monitoringning afzalliklarini muhokama qiladi, shu bilan birga ma'lumotlar xavfsizligi, yuqori boshlang'ich sarmoya va integratsiya murakkabligi kabi muammolarni hal qiladi. Va nihoyat, maqola 5G, raqamli egizaklar va AI tomonidan boshqariladigan avtomatlashtirish kabi rivojlanayotgan tendentsiyalarga to'xtalib, ular raqamli ta'minot zanjirlarining kelajagini shakllantiradi.