XALQARO XUSUSIY HUQUQ NORMALARINI KODIFIKATSIYALASH MUAMMOLARI - Eshmatova Sevinch Sherzod qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Xalqaro xususiy huquqning huquq tizimida tutgan o`rni, maqsadi va manbalari bilan birgalikda, ushbu sohadagi yuridik normalarni kodifikatsiyalash muammolari o`rganiladi. Bu jarayonni boshlashdan oldin, avvalo, nega aynan kodifikatsiyalash muhimliligi sabablari birma-bir sanaladi. Bundan tashqari, kodifikatsiyalashning afzalliklari va noafzalliklari, mazkur harakatni amalga oshirishda xalqaro tashkilotlarning xatti-harakatlari, shuningdek, jahon tajribasi qiyosiy ravishda tahlil qilinadi va xulosalar taqdim etiladi.