XOTIN-QIZLAR HUQUQLARIGA OID XALQARO-HUQUQIY STANDARTLARNI MILLIY QONUNCHILIKKA IMPLEMENTATSIYA QILISHNING DOLZARB MASALALARI - Eshmatova Sevinch Sherzod qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada xotin-qizlar huquqlarining rivojlanish bosqichlar, ularning Xalqaro huquqda tutgan o`rni, gender tenglik va ayollar huquqlarining Markaziy Osiyo hamda O`zbekistondagi ahamiyati, mavjud muammolar hamda muqobil yechimlar umumiy tarzda muhokama qilinadi. Shu bilan birgalikda, xotin-qizlar huquqlariga oid xalqaro-huquqiy standartlar turlari va ularni yurtimiz qonunchiligiga implementatsiya qilishning dolzarb masalalari mohiyati haqida fikr yuritiladi.