BEL UMURTQALARI QAYTALAGAN DISK CHURRALARI DIAGNOSTIK JIHATLARI - Mamajanov B.S, Qodirov D.R, Eshboyev E.A (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu ilmiy ish bel sohasidagi disk churralari qaytalanishining o‘ziga xos eying te xususiyatlarini tahlil qiladi. Tadqiqot qaytalash ehtimolini aniqlash va prognozlashda klinik, tasviriy va laboratoriya parametrlarining rolini baholashga qaratilgan. Disk churralarini qaytalashning klinik belgilari, MRT va KT yordamida vizualizatsiya imkoniyatlari hamda yallig‘lanish jarayonlarini kuzatish kabi zamonaviy eying te usullarning ahamiyati yoritilgan. Ushbu ish qaytalagan churralarning aniq diagnostikasini yo‘lga qo‘yish orqali bemorlarning hayot sifatini yaxshilash va davolash strategiyalarini optimallashtirishga hissa qo‘shadi.