Imom Buxoriy aqidaviy qarashlarining ijtimoiy-madaniy va aksiologik xususiyatlari - To‘xtayeva Matluba Xakim qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada Imom Buxoriyning hadisshunoslik ilmida tutgan oʻrni, uning diniy, axloqiy va huquqiy taʻlimotiga yangicha nazar bilan qarash hozirgi kunda gʻoyat dolzarb boʻlib, maʻlum maʻnoda, amaliy ahamiyatga ham ega. Turli millatlarning oʻziga xos tarixiy merosi, urf-odati, marosimlari, sanʻati, madaniy munosabatlari, axloqiy fazilatlari maʻnaviy qadriyatlar jihatdan tuzilishi tahlil qilindi.