Qo‘qon shahridagi tarixiy – madaniy yodgorliklar va ularning holati (1991–2020 yillar Daxmai shohxon, Miyon hazrat madrasasi, Modarixon daxmasi me‟moriy yodgorliklar misolida): saqlash, muhofaza qilish hamda ulardan foydalanish masalasi - Daripov Shahobiddin Isroiljonovich (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
O„zbekistonda tarixiy – madaniy meros obyektlarini saqlash, tiklash va taʼmirlash ishlariga alohida eʼtibor qaratilmoqda. Chunki madaniy meros obyektlari, ayniqsa, meʼmoriy obidalar milliy qadriyatlarimizning moddiy asosi bo„lishi bilan birgalikda, mamlakatimizda xalqaro turizmni rivojlantirishda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ushbu maqolada Farg„ona viloyatidagi madaniy meros obyektlari – Pir Siddiq, “Kirgil ota mozor”, Ulug„mozor ziyoratgohi, Jahon otin Uvaysiy maqbarasi va muzeyi, Said Ahmad Xoja Eshon ko„chasida joylashgan madrasa binosi asosida “Ochiq osmon ostida”gi muzey kabi tarixiy – madaniy yodgorliklar ziyoratgohlari haqida fikr yuritiladi. Maqolada keltirilgan maʼlumotlar Fargʼona viloyatida ziyorat turizmini rivojlantirishda manba bo„lib xizmat qilishi mumkin.