OILAVIY DISKURSNING INSON HAYOTI UCHUN AHAMIYATI - Egamberdiyeva I.A (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada oilaviy diskursning inson hayoti uchun ahamiyati keng tahlil qilinadi. Oilaviy diskurs, ya‟ni oila a‟zolari o„rtasidagi muloqot, insonning shaxsiy va ijtimoiy rivojlanishiga sezilarli ta‟sir ko„rsatadi. Maqolada oilaviy muloqotning insonning psixologik holati, ruhiy salomatligi va umuman hayot sifatiga qanday ta‟sir qilishi batafsil ko„rib chiqiladi. Oila – inson hayotidagi eng muhim ijtimoiy muhit bo„lib, uning asosiy vazifalaridan biri shaxsni hayotiy vaziyatlarga tayyorlash va to„g„ri qadriyatlarni singdirishdir. Maqola oilaviy diskursning nafaqat individual rivojlanish, balki jamiyat barqarorligidagi rolini ham yoritadi. Oilaviy muloqot jamiyatdagi umumiy ijtimoiy aloqalar va qadriyatlarning uzviyligini ta‟minlaydi. To„g„ri yo„naltirilgan oilaviy diskurs esa insonlarning jamiyatdagi o„z o„rnini topishida va baxtli hayot kechirishida muhim rol o„ynaydi.