Bank biznesida raqamlashtirish darajasini baholash uslubiyoti - Sultonbekova, Mahmudjonov Sanjarbek Zafarzoda (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Bank biznesinini raqamlashtirish moliya institutlarining faoliyat uslubini tubdan o‘zgartirib, mijozlar tajribasini, operatsion samaradorlikni va yangi daromad oqimlarini oshirishga olib keladi. Ammo, raqamlashtirishning bank faoliyatiga to‘liq ta’sirini baholash qat’iy va ko‘p qirrali metodologiya talab etadi va unda asosiy samaradorlik ko‘rsatkichlarini, texnologiyalarga moslashish ko‘rsatkichlarini va me’yoriy hujjatlarga muvofiqlikni qamrab olishi zarur bo‘ladi. Ushbu maqola tashkiliy o‘zgarishlar, innovatsiyalarni boshqarish, texnologiyalarga moslashish modellari va raqamli vositalarning strategik ta’siri kabi turli omillarni hisobga olgan holda bank sohasida raqamlashtirishni baholash uchun keng qamrovli uslubiyotni taklif qiladi. Tadqiqot bank sektoridagi raqamli transformatsiyaning yaxlit ko‘rinishini ta’minlash uchun so‘ngi tendentsiyalar va amaliy tadqiqotlarni o‘z ichiga oladi.