MIYONQOLNING TARIXIY-GEOGRAFIK TAVSIFI - Rustamjon Jumayev (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Ushbu maqola Miyonqolning tarixiy-geografik tuzilishi, kelib chiqishi, joylashuvi va aynan hozirgi davrda qaysi hududlarni o‗z ichiga olganligi shuningdek, Miyonqol vohasining manbalarda yortilishi o‗ziga xos ahamiyati haqida, Miyonqol vohasida qadimdan mavjud bo‗lgan va juda kam sonli manbalarda nomlari tilga olingan ma‘lumotlari, tarixiy-geografik kelib chiqishi haqida so‗z boradi.