TRANSPORT LOGISTIKASINING TARAQQIYOT BOSQICHLARI TARIXI (1991-yilgacha) - Toshtemirov Shaxboz (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Logistika texnologiyalari va transport tizimlariga ehtiyoj globallashuv davrida asosiy kuchga aylanayotganligini asoslash; integratsiya jarayonlarining logistik xizmat ko‗rsatishda ahamiyatini ochib berish; yuklarni temir yo‗l va boshqa transport turlarida tashishda raqobatbardoshlikni oshirish, kompleks logistika sohasida yuqori daromadli xizmatlarni rivojlantirish imkonini berishini tahlil qilish.