TURK XALQ MAQOLLARIDA SHAXS XUSUSIYATLARINING IFODALANISHI - Ergasheva Dilshoda Abdusalomovna (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Mazkur maqolada o„zbek xalq maqollarida bo„lgani kabi turk xalq maqollarida shaxs xusussiyatlarining turli jihatlari, ifodalanishi, ma‟no xususiyatlari turli misollarda izohlanadi. Jumladan, maqollardagi metafora, o„z va ko„chma ma‟no maqol semantikasini boyitishga xizmat qilishi, leksik-semantik jihatdan tugal ma‟no ifodalashi izohlanadi.