Huquqiy madaniyat va umumbashariy qadriyatlar - Normurodova Marjona Sherali qizi, Nigmanova Umida (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2023)
Yuksak huquqiy madaniyatga asoslangan demokratik jamiyatning xalqaro miqyosda etirof etilgan prinsiplari bor. Tenglik, erkinlik, birodarlik, xalqlar va millatlararo do’stlik, insonning o’z xohish-irodasini erkin bildirishi hamda uni amalga oshirishi, ozchilikning ko’pchilikka boysunishi, barcha fuqarolarning teng huquqliligi, davlat asosiy idoralarining saylanishi, ularning saylovchilar oldida hisob berishi, davlat va jamiyat boshqaruvida qonun ustunligi, tayinlash yo’li bilan shakllanadigan davlat idoralarining saylovchi tashkilotlar oldidagi javobgarligi va boshqalar shular jumlasiga kiradi.