RAQOBATNI RIVOJLANTIRISHDA INKLYUZIV TARAQQIYOT KONSEPSIYASI - Shoxboz Zaripov (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
So'nggi yillarda inklyuziv rivojlanish kontseptsiyasi rivojlanayotgan raqobat sharoitida katta e'tiborga sazovor bo'ldi. Inklyuziv rivojlanish deganda jamiyatning barcha a'zolariga ishtirok etish va foyda olish imkoniyatlarini yaratadigan, shu bilan qashshoqlik va tengsizlikni kamaytiradigan iqtisodiy o'sish jarayoni tushuniladi. Kontseptsiya iqtisodiy rivojlanish faqat YAIM o'sishi kabi iqtisodiy ko'rsatkichlar bilan emas, balki uning fuqarolarning farovonligi va hayot sifatiga ta'siri bilan ham o'lchanishini tushunishga asoslanadi. Ushbu maqola raqobatni rivojlantirish sharoitida inklyuziv rivojlanish kontseptsiyasini, uning ahamiyati, afzalliklari va muammolarini, shuningdek inklyuziv rivojlanishga erishish strategiyasini o'rganishga qaratilgan.