AGROTURIZM EKOLOGIK TA’LIM VA XABARDORLIK VOSITASI SIFATIDA - Boyqulova Shaxzoda (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
So'nggi yillarda agroturizm turizm industriyasining dinamik tarmog'i sifatida paydo bo'lib, tashrif buyuruvchilarga qishloq xo'jaligi hayoti va amaliyoti bilan shug'ullanish imkoniyatini taqdim etadi. Agroturizm rekreatsion va iqtisodiy foyda keltirishi bilan birga, ekologik ta'limda ham tobora muhim rol o'ynaydi. Amaliy tajribalar, fermer xo'jaliklariga sayohatlar va interfaol o'rganish orqali agroturizm barqaror dehqonchilik, tabiatni muhofaza qilish amaliyoti va oziq-ovqat ishlab chiqarishning o'zaro bog'liqligi va atrof-muhit salomatligini chuqurroq tushunishga yordam beradi.