SURUNKALI BUYRAK YETISHMOVCHILIGI: MUAMMOLAR VA ULARNING POTENSIAL YECHIMLARI - Kulasharova Muxlisa Zokir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Surunkali buyrak yetishmovchiligi, shuningdek, surunkali buyrak kasalligi deb ham ataladi, bu butun dunyo bo'ylab millionlab odamlarga ta'sir qiladigan zaiflashtiruvchi holat. Bu vaqt o'tishi bilan buyraklar faoliyatining asta-sekin va qaytarilmas yo'qolishi, qonda chiqindilar va toksinlar to'planib, ko'plab asoratlarni keltirib chiqaradi.