KLINIK VA BIOKIMYOVIY TEKSHIRISH USULLARI - Kulasharova Muxlisa Zokir qizi (SAMARALI TA’LIM VA BARQAROR INNOVATSIYALAR JURNALI, 2024)
Klinik va biokimyoviy tekshiruvlar tibbiyot sohasida ajralmas vosita bo'lib, turli kasalliklarni tashxislash, davolash va boshqarishda hal qiluvchi rol o'ynaydi. Ushbu tekshiruvlar sog'liqni saqlash mutaxassislariga bemorning fiziologik va biokimyoviy holati to'g'risida hayotiy ma'lumotlarni to'plash imkonini beradi va shu bilan asosiy patologik sharoitlarni aniqlashga yordam beradi. Ushbu maqolada klinik va biokimyoviy tekshirishning turli usullarini chuqur o'rganish, ularning tamoyillari, qo'llanilishi va zamonaviy tibbiyot amaliyotidagi ahamiyati yoritilgan.